Trucs om je huis te versieren

1. Een neutrale basis

Het is een veilige gok om het later kleur en karakter te geven met de details. Ga voor muren en banken in lichte tinten en laat kleurtonen achter voor de kussens, schilderijen, vloerkleden en kleine accessoires om ze te laten opvallen en persoonlijkheid te geven. Bovendien zijn ze het gemakkelijkst (en goedkoopste) om te vernieuwen op basis van trends.

2. – Symmetrie, een bondgenoot van orde

En ook van ruimte. En het is dat een kamer met een symmetrische verdeling van meubels, zoals deze, er visueel altijd ordelijker en ruimer uitziet dan een kamer in wanorde.

3.- Hoe de salontafel te versieren

We houden van persoonlijke tafels, maar ook van overzichtelijk. Daarom zijn twee grote objecten die elkaar begrijpen altijd beter dan veel kleine onderdelen. Zo vermijdt u een verwarrend en rommelig resultaat. Enkele foto- of kunstboeken waar je graag in bladert, een natuurlijk boeket of bakjes waarin je de verschillende objecten kunt groeperen zijn een succes.

4.- Hoezen op de bank

Of de stoelen. Ze zijn zo’n praktisch hulpmiddel om de bank te beschermen, als decoratief, vooral als je op natuurlijke stoffen gokt. Linnen is een van onze sterstoffen voor het maken van hoezen, omdat het beweging en gewicht heeft, heel natuurlijk is en ondanks zijn kreukels elegant is.

5.- Op de bank, precies de juiste kussens

Niet weinig en niet veel. Idealiter plaatst u er één meer dan de stoelen die de bank heeft. Dat wil zeggen, als de bank drie is, zijn vier kussens voldoende.