Tesla: 4 gekke dingen die net zijn gebeurd met het bedrijf van Elon Musk

Het is amper een week in september en het is al een wilde maand voor Tesla.

Het bedrijf begon de maand met een uitverkoop van aandelen, zag zijn fortuin teruglopen (en lichtjes herstellen) en legde zich neer bij een opmerkelijke afkeuring van de S&P 500.

Laten we een wandeling maken door de avontuurlijke maand die Tesla en CEO Elon Musk tot nu toe hebben doorgemaakt:

1. Voorraaddaling

Tesla-aandelen, een van de best presterende Amerikaanse aandelen dit jaar, hadden hun slechtste handelsdag sinds de beursintroductie 10 jaar geleden op dinsdag.

2. Meer concurrentie

Met alle dekking lijkt het misschien alsof Tesla het enige bedrijf voor elektrische voertuigen is, maar er zijn er nog meer. General Motors werkt bijvoorbeeld samen met Nikola om te werken aan de Nikola Badger, een volledig elektrische pick-up met waterstofbrandstofcellen.

3. Verkoop van aandelen

Op 1 september kondigde Tesla plannen aan om een ​​dag na de splitsing tot ongeveer $ 5 miljard aan nieuwe aandelen te verkopen, waardoor de prijs van elk aandeel met een vijfde wordt verlaagd. Dagen later, op 8 september, kondigde hij aan dat hij die verkoop had afgerond. Het exacte aantal verkochte aandelen, en dus de gemiddelde prijs van elke verkoop, werd niet bekendgemaakt.

4. Snub de S&P 500

S&P Dow Jones Indices kondigde op 4 september aan dat het drie nieuwe bedrijven zal toevoegen, waarvan geen enkele Tesla is, de meest waardevolle autofabrikant ter wereld.