Minimalistische decoratie

De overbelasting van objecten en activiteiten is een van de kwaden van onze tijd en vandaag is de trend om dit op alle mogelijke manieren tegen te gaan. Minimalisme is juist een van de moderne decoratiestijlen die met uitstekende voorstellen in die richting beweegt. Bekend om zijn soberheid, is het uitgangspunt vrij eenvoudig: minder is meer. Wat te doen? Iets dat de beroemde Konmari-methode voorstelt aan degenen die “lichter” willen leven:

– Weg met wat er overblijft en kies elk detail met de grootste zorg en met redenen omkleed.

-Ontwerp en organiseer ruimtes met elegantie, soberheid en helderheid.

– Vlucht voor overbelasting.

-Vermijd sterke kleuren.

Minimalistisch meubilair

Om ons bij de minimalistische stijl aan te sluiten, moeten we meubels kiezen met eenvoudige ontwerpen en rechte lijnen. Binnenhuisarchitecten adviseren om laagbouw en brede meubels te kiezen en koste wat het kost meubels met een soort ornament te vermijden. Het is belangrijk dat wat wordt onderscheiden de functie en het nut van elk element is.

Minimalistische materialen

Bovendien moeten de materialen waarmee de meubels en objecten zijn gemaakt zeer nobel zijn. Het meest geschikt, zowel voor meubels als voor decoratie-elementen, zijn:

-Glas: ze geven de voorkeur aan natuurlijke verlichting en bieden de essentiƫle helderheid die deze stijl bevordert.

-Hout: dit element zie je vooral terug in meubels, maar we kunnen het ook gebruiken om muren, ramen en vloeren mee te bekleden. Kijk bijvoorbeeld is naar witte houten jaloezieen.

-Aluminium: het is visueel en fysiek licht. Hierdoor kan de decoratie functioneel en eenvoudig zijn, zonder te opzichtig te zijn.

Minimalistische muren

Minimalisme geeft er de voorkeur aan om overbodige verfraaiingen te verwijderen en de muren zo kaal mogelijk te houden. Decoratieobjecten moeten eenvoudig zijn. Een goede optie is een spiegel zonder lijst of met een spiegel die onopgemerkt blijft.