Latin American Airlines: wat was uw bedrijfsinkomen in het afgelopen jaar?

Een reeks maatregelen is door verschillende bedrijven in de commerciële luchtvaartsector toegepast. Om de situaties die ze doormaken beter te begrijpen, is het echter interessant om de foto van hun financiën anno 2019 te kennen

Een van de meest getroffen bedrijven gezien de verspreiding van het coronavirus in de wereld was de luchtvaart, gezien de sluiting van de grenzen en de noodtoestand in de verschillende geografische gebieden. Om deze impact te verzachten, hebben de luchtvaartmaatschappijen een reeks maatregelen genomen, zoals Latam, dat een vrijwillig schuldherstructureringsproces had aangekondigd.

Afgelopen vrijdag kondigde het bedrijf het ontslag aan van 1.000 extra werknemers van zijn dochterondernemingen in Peru, Chili en Colombia vanwege dit moeilijke financiële moment. Voordien was het echter een van de leiders in zijn sector. Lees meer over hun bedrijfsinkomsten voor 2019 in de galerij.

Net als bij Latam, in het geval van Aerolineas Argentinas, moet de Argentijnse regering dit jaar misschien minstens 880 miljoen dollar aan subsidies uitbetalen om haar staatsluchtvaartmaatschappij overeind te houden, wat de overheidsfinanciën verder zou belasten.

In tegenstelling tot andere exploitanten heeft het staatsbedrijf beloofd de crisis te boven te komen zonder 12.000 werknemers te ontslaan, aldus president Pablo Ceriani.

Avianca Holdings SA heeft van haar kant laten weten dat het zal concurreren met het groeiende aantal goedkope luchtvaartmaatschappijen in Latijns-Amerika zodra het uit deze situatie komt.

In het licht hiervan zal het zijn vloot inkorten en het bedrijf optimaliseren tijdens het reorganisatieproces, zei Adrian Neuhauser, CFO, in een radio-interview met Pauta Bloomberg in Chili.

Tijdens dit proces zullen ze hun verplichtingen en hun schulden herstructureren en een kleiner en lichter bedrijf worden, voegde hij eraan toe.

Als deze maatregelen nu worden uitgevoerd in het kader van de pandemie, is het belangrijk om terug te gaan naar 2019 om de foto van uw financiën te kennen en hoeveel de variatie zal zijn. Lees meer in de bijgevoegde foto’s in de galerij.