Categories
Tech

Huawei heeft mogelijk geen updates meer

De VS heeft de verlenging van tijdelijke licenties aan het Aziatische technologiebedrijf beëindigd om klanten ondersteuning en updates te bieden

Na verschillende uitbreidingen is het bekende veto van de Verenigde Staten op het Chinese Huawei al een realiteit. Sinds 13 augustus zijn de tijdelijke licenties die het ministerie van Handel aan Huawei verleende, verlopen. Een klap die de telefoons van het Chinese merk zonder updates zou kunnen verlaten.

Dankzij de voortdurende uitbreidingen van het vetorecht van de Trump-administratie konden Huawei-smartphonegebruikers onder andere genieten van de nieuwste updates voor Google-services. Bovendien, om Amerikaanse bedrijven een tijdelijke marge te geven om het Chinese bedrijf failliet te laten gaan.

De nieuwste apparaten van het merk komen echter al op de markt zonder de diensten van de zoekmachine-gigant. 16 mei 2019 markeerde de grote scheiding tussen Huawei en Google, sinds die datum koppelen de apparaten van het Aziatische merk niet de diensten van het Amerikaanse bedrijf.

Volgens ‘The Washington Post’ blijft het aflopen van de verlenging van het vetorecht echter in de lucht als de mobiele telefoons die vóór 16 mei 2019 zijn gelanceerd, de nodige updates kunnen ontvangen. Op dit moment beantwoordt Huawei deze vraag aan deze krant niet.

Van de GSMA verzekeren ze dat “elke smartphone die vóór 16 mei 2019 is vervaardigd, nog steeds beveiligingsupdates van Google en algemene updates voor Google-applicaties kan ontvangen.” Maar “als Huawei per ongeluk de compatibiliteit met Google-applicaties verbreekt tijdens een software-update, zal Google niet kunnen samenwerken aan het probleem, zelfs als het de update en de beveiligingspatch al heeft geleverd”, voegen ze eraan toe.

Google van zijn kant heeft aan ‘The Washington Post’ bevestigd dat “deze licenties absoluut noodzakelijk waren om Android-updates via officiële kanalen aan Huawei te kunnen leveren.”

Een verklaring die zou bevestigen dat het Chinese bedrijf sinds 13 augustus geen updates meer kan ontvangen van Google of andere Amerikaanse ontwikkelaars.

Categories
Tech

Dit is het internet dat niet kan worden gehackt

Er is een stelregel die bijna alle verantwoordelijken voor cyberbeveiliging voortdurend herhalen: “Als je verbonden bent, kun je hacken.” Bijna allemaal, omdat onderzoekers van de University of Bristol (VK) een internetnetwerk hebben ontwikkeld dat praktisch 100% veilig is. “Het grootste kwantumnetwerk in zijn soort”, zeggen ze.

Een van de voordelen is een “volledig veilige” communicatie zonder enige dreiging van onderschepping van berichten op dit platform. “Onze oplossing is schaalbaar, relatief goedkoop en vooral onneembaar. Dat betekent dat het een opwindende regelwijziging is en de weg effent voor een veel snellere ontwikkeling en wijdverbreide inzet van deze technologie ”, zegt Siddarth Joshi, lid van het Quantum Engineering Technology Laboratory aan de Universiteit van Bristol, tegen de publicatie Unilad .

Tegenwoordig is het internet bezaaid met codes die informatie beschermen, maar cybercriminelen zijn altijd geavanceerder. Tijdens de Covid-19-pandemie is het aantal aanvallen op internet toegenomen.

De bewakingsdiensten van Google ontdekten alleen al in april 18 miljoen dagelijkse pogingen tot cyberaanvallen. Microsoft van zijn kant detecteert dagelijks 60.000 berichten met bestanden of kwaadaardige links die zijn gekoppeld aan het SARS-CoV-2-virus.

De Bristol-onderzoekers zijn vastbesloten om een ​​alternatief te vinden en hebben hun zinnen gezet op kwantumtechnologie om de informatie die op internet wordt gedeeld, onneembaar te maken.

Natuurkundigen hebben al een soort veilige versleuteling ontwikkeld, kwantumsleutelverdeling genaamd, die lichtdeeltjes doorgeeft, ook wel fotonen genoemd.

Dankzij deze technologie kunnen twee gebruikers een geheime sleutel delen om de informatie te versleutelen en ontsleutelen, zonder het risico te worden onderschept.

Categories
Tech

Geniet van de visie die ProperFocus u biedt met deze nieuwe leesbril

ProperFocus is de beste innovatie op het gebied van zichtcorrectie

Deze uitzonderlijke betaalbare leesbril is volledig verstelbaar. Gebruik gewoon de kleine regelaars aan de zijkanten van de lenzen om de vergroting in te stellen.

Het duurt slechts enkele seconden om de perfecte, aangepaste vergroting te selecteren, zodat u nauwkeurig kunt lezen en comfortabel kunt werken. Pas vervolgens de schuifregelaar opnieuw aan om verre objecten duidelijk te zien.

Onthoud dat u een perfect, helder, scherp, gedetailleerd en kleurnauwkeurig zicht krijgt met slechts één zeer betaalbare ProperFocus-bril.

Ze zijn lichtgewicht, gemaakt van zeer sterke materialen die bestand zijn tegen intensief dagelijks gebruik. Polycarbonaat lenzen zijn hard en krasbestendig. Ik kan ze ongetwijfeld in het dashboardkastje van mijn auto laten liggen om een ​​flesje medicijnen te lezen, een bon in kleine lettertjes te controleren en vervolgens de berichten op mijn mobiele telefoon probleemloos te bekijken, omdat ik ze duidelijk kan zien.

Vervolgens gebruik ik de kleine schuifregelaars aan weerszijden van de lenzen om verre objecten op maat te schalen. Nu zie ik verre gebouwen, vliegende vogels, en mijn zoon begroet me vanaf het schoolplein een paar straten verderop.

Categories
Tech

Tesla: 4 gekke dingen die net zijn gebeurd met het bedrijf van Elon Musk

Het is amper een week in september en het is al een wilde maand voor Tesla.

Het bedrijf begon de maand met een uitverkoop van aandelen, zag zijn fortuin teruglopen (en lichtjes herstellen) en legde zich neer bij een opmerkelijke afkeuring van de S&P 500.

Laten we een wandeling maken door de avontuurlijke maand die Tesla en CEO Elon Musk tot nu toe hebben doorgemaakt:

1. Voorraaddaling

Tesla-aandelen, een van de best presterende Amerikaanse aandelen dit jaar, hadden hun slechtste handelsdag sinds de beursintroductie 10 jaar geleden op dinsdag.

2. Meer concurrentie

Met alle dekking lijkt het misschien alsof Tesla het enige bedrijf voor elektrische voertuigen is, maar er zijn er nog meer. General Motors werkt bijvoorbeeld samen met Nikola om te werken aan de Nikola Badger, een volledig elektrische pick-up met waterstofbrandstofcellen.

3. Verkoop van aandelen

Op 1 september kondigde Tesla plannen aan om een ​​dag na de splitsing tot ongeveer $ 5 miljard aan nieuwe aandelen te verkopen, waardoor de prijs van elk aandeel met een vijfde wordt verlaagd. Dagen later, op 8 september, kondigde hij aan dat hij die verkoop had afgerond. Het exacte aantal verkochte aandelen, en dus de gemiddelde prijs van elke verkoop, werd niet bekendgemaakt.

4. Snub de S&P 500

S&P Dow Jones Indices kondigde op 4 september aan dat het drie nieuwe bedrijven zal toevoegen, waarvan geen enkele Tesla is, de meest waardevolle autofabrikant ter wereld.