Categories
Economie

Latin American Airlines: wat was uw bedrijfsinkomen in het afgelopen jaar?

Een reeks maatregelen is door verschillende bedrijven in de commerciële luchtvaartsector toegepast. Om de situaties die ze doormaken beter te begrijpen, is het echter interessant om de foto van hun financiën anno 2019 te kennen

Een van de meest getroffen bedrijven gezien de verspreiding van het coronavirus in de wereld was de luchtvaart, gezien de sluiting van de grenzen en de noodtoestand in de verschillende geografische gebieden. Om deze impact te verzachten, hebben de luchtvaartmaatschappijen een reeks maatregelen genomen, zoals Latam, dat een vrijwillig schuldherstructureringsproces had aangekondigd.

Afgelopen vrijdag kondigde het bedrijf het ontslag aan van 1.000 extra werknemers van zijn dochterondernemingen in Peru, Chili en Colombia vanwege dit moeilijke financiële moment. Voordien was het echter een van de leiders in zijn sector. Lees meer over hun bedrijfsinkomsten voor 2019 in de galerij.

Net als bij Latam, in het geval van Aerolineas Argentinas, moet de Argentijnse regering dit jaar misschien minstens 880 miljoen dollar aan subsidies uitbetalen om haar staatsluchtvaartmaatschappij overeind te houden, wat de overheidsfinanciën verder zou belasten.

In tegenstelling tot andere exploitanten heeft het staatsbedrijf beloofd de crisis te boven te komen zonder 12.000 werknemers te ontslaan, aldus president Pablo Ceriani.

Avianca Holdings SA heeft van haar kant laten weten dat het zal concurreren met het groeiende aantal goedkope luchtvaartmaatschappijen in Latijns-Amerika zodra het uit deze situatie komt.

In het licht hiervan zal het zijn vloot inkorten en het bedrijf optimaliseren tijdens het reorganisatieproces, zei Adrian Neuhauser, CFO, in een radio-interview met Pauta Bloomberg in Chili.

Tijdens dit proces zullen ze hun verplichtingen en hun schulden herstructureren en een kleiner en lichter bedrijf worden, voegde hij eraan toe.

Als deze maatregelen nu worden uitgevoerd in het kader van de pandemie, is het belangrijk om terug te gaan naar 2019 om de foto van uw financiën te kennen en hoeveel de variatie zal zijn. Lees meer in de bijgevoegde foto’s in de galerij.

Categories
Economie

De risico’s die de economie in 2020 kunnen bederven

Voor de auteur zouden ze een uitdaging zijn voor de grote technologie en de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Het traditionele spel van economische voorspellingen voor het komende jaar lijkt het niet waard. In 2020, vergeleken met alle jaren sinds de financiële crisis, is de kans nog groter dat de wereldeconomie zal blijven groeien, dat de rentetarieven erg laag zullen blijven en dat de aandelenmarkten zullen blijven stijgen.

Dus in plaats van het meest waarschijnlijke scenario te voorspellen, wat vrij duidelijk is, is het nuttiger om onwaarschijnlijke gebeurtenissen te overwegen die het goedaardige haalbare scenario zouden kunnen veranderen.

En zonder de impact uit te sluiten die de coronavirus-epidemie eindelijk kan hebben op de wereldeconomie op de Chinese economie, de olieprijs, het toerisme en andere sectoren en variabelen, denk ik dat er tien risico’s zijn die economische en financiële problemen kunnen veroorzaken in 2020.

Het zijn geen voorspellingen: aanhoudende wereldwijde expansie is waarschijnlijker dan welke combinatie van deze tegenslagen dan ook. En hier gaan ze, geordend van laagste risico naar hoogste risico.

U ziet geen recessie

Het laagste risico is wat veel economen elk jaar voorspellen: een wereldwijde recessie, veroorzaakt door de Verenigde Staten of China.

Een recessie is onvermijdelijk, maar in 2020 minder waarschijnlijk dan in de voorgaande tien jaar. Terwijl de wereldwijde investeringen en de industrie te lijden hebben onder de handelsoorlog tussen de VS en China, heeft het macro-economische beleid in beide landen de huisvesting, diensten en overheidsuitgaven gestimuleerd. De wereldeconomie zal dit jaar blijven profiteren van de wind in de rug als gevolg van de Amerikaanse renteverlagingen van vorig jaar en de inspanningen van China om een ​​groei van ongeveer 6% te stimuleren. Bij het uitblijven van een nieuwe grote schok is de recessie in 2020 dan ook uiterst onwaarschijnlijk.

Categories
Economie

Het coronavirus stort de wereldeconomie in een recordrecessie

Het nieuwe coronavirus en de opsluitingsmaatregelen leidden de machten tot een forse daling van het bbp, in veel gevallen ongekend sinds de huidige rekenmethodes tot stand kwamen.

Deze box geeft een overzicht van deze historische dalingen volgens gegevens van de nationale statistische instituten.

Brazilië, de leidende economie in Latijns-Amerika, registreerde een recordkrimp van 9,7% in het tweede kwartaal van het jaar in vergelijking met het eerste. Het tweede land ter wereld met de meeste doden als gevolg van de coronaviruspandemie, met meer dan 121.000 doden, is officieel in een recessie terechtgekomen met de toevoeging van de daling van 2,5% in het eerste kwartaal.

India, een andere opkomende reus die hoge kosten betaalt voor COVID-19 met meer dan 65.000 doden, meldde 24 uur eerder een historische daling van het bbp van 23,9% op jaarbasis tussen april en juni.

India heeft de recessie voorlopig vermeden, aangezien het tussen januari en maart met 3,1% was gegroeid.

Categories
Economie

Economische recessie door coronavirus: een vaccin zal de wereldeconomie niet genezen

Een effectief vaccin is aangeprezen als de magische kogel die de wereldeconomie snel weer op het goede spoor zal krijgen. Er zijn echter redenen waarom het herstel traag kan zijn: vaccins zijn over het algemeen niet 100% effectief en er zal voor iedereen een beperkt aantal doses zijn. Distributie kan een probleem zijn, zowel tussen als binnen landen. Zelfs als die uitdagingen worden overwonnen, kunnen sommige mensen ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren.

Neil Shearing, Group Chief Economist bij Capital Economics, schreef onlangs in een onderzoeksnota dat er een verscheidenheid aan mogelijke uitkomsten voor economieën is als een vaccin eenmaal is gecertificeerd. En het zou verkeerd zijn, zei hij, om aan te nemen dat een vaccin de economische vooruitzichten voor volgend jaar zal veranderen. ‘Aan het ene uiteinde van het spectrum bevindt zich een zeer effectief vaccin dat snel wordt geproduceerd en gedistribueerd. Aan de andere kant is er een minder effectief vaccin dat voor aanzienlijke productie- en distributie-uitdagingen staat en dat relatief zeldzaam zou zijn in 2021, “aldus Shearing. “In de meeste tussenliggende scenario’s zullen inperkingsmaatregelen, waaronder fysieke afstand en beperkingen op sommige buitenlandse reizen, waarschijnlijk in de nabije toekomst van kracht blijven.”