Categories
Levenstijl

Tips om een ​​goede relatie met uw partner te behouden

1.- Communicatie: zeg dingen op het moment en in hun werkelijke dimensie. Het is beter om uit te drukken wat pijn doet als het gebeurt en om niet te zwijgen uit angst of schaamte.

2.- Liefde: ondanks het verstrijken van de tijd, moeten tekenen van genegenheid zoals kussen en knuffels altijd aanwezig zijn om de relatie levend te houden

3.- Begrip: vooral in slechte tijden. Begrijp dat alle fasen, vooral de moeilijkste, tijdelijk zijn.

4.- Toewijding: elk lid van het paar moet het gevoel hebben dat zij een van de belangrijkste onderdelen van het leven van de ander zijn.

5.- Vertrouwen: weten dat de een op de ander kan rekenen, vooral in situaties waarin we hun steun het meest nodig hebben.

6- Respect: accepteer iedereen zoals ze zijn en behandel onze partner altijd zoals we graag behandeld willen worden.

7.- Vereniging: toon alle kracht van de relatie op ongunstige momenten zoals geldgebrek. De strijd om te overwinnen is gemakkelijker als je samen handelt.

8.- Leer te vergeven: het is belangrijk om geen wrok te koesteren en de ander niet voortdurend de schuld te geven.

9.- Gemeenschappelijke projecten: om als koppel te consolideren, is het nodig om te dromen om samen te groeien. Daarom is het belangrijk om samen plannen te ontwikkelen en elkaar te helpen.

10.- Zeg dankjewel: een sleutelwoord dat we altijd moeten uitspreken om de bijdrage en goede gebaren van onze partner in de relatie te bedanken en te erkennen.

Categories
Levenstijl

Dingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden

Als u tijdens de zwangerschap rookt, alcohol drinkt of drugs gebruikt, lopen zowel u als uw baby risico op ernstige problemen.

Alcohol

Op dit moment zijn artsen van mening dat het niet raadzaam is om zelfs maar een druppel alcohol te drinken tijdens de zwangerschap. Als u alcoholische dranken drinkt, kunt u de zich ontwikkelende foetus schaden en loopt de baby risico op geboorteafwijkingen en mentale problemen.

Rook

Roken tijdens de zwangerschap brengt enkele van de volgende risico’s met zich mee: doodgeboorte (wanneer een baby sterft in de baarmoeder), laag geboortegewicht (waardoor de kans op gezondheidsproblemen bij de baby toeneemt), baby’s prematuur (baby’s geboren vóór 37 weken) en wiegendood (SIDS). SIDS is de plotselinge dood, zonder duidelijke reden, van een baby jonger dan een jaar.

Verdovende middelen

Het gebruik van illegale drugs, zoals cocaïne of marihuana, tijdens de zwangerschap kan leiden tot miskramen, vroeggeboorten en andere gezondheidsproblemen. Ook kunnen baby’s geboren worden met een verslaving aan bepaalde medicijnen.

Onveilige seks

Praat met uw arts over seks tijdens de zwangerschap. Als uw arts u toestaat seks te hebben tijdens de zwangerschap, moet u een condoom gebruiken om te voorkomen dat u een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) oploopt. Omdat sommige SOA’s kunnen leiden tot blindheid, longontsteking of meningitis bij de pasgeborene, is het belangrijk dat u uzelf en uw baby beschermt.

Categories
Levenstijl

Tips om uw figuur te behouden

Deze essentiële aanbevelingen, maar niet onmogelijk om te bereiken, zullen u helpen actief te worden en meer te leren over hoe uw lichaam werkt:

1. Zorg voor de porties van wat u consumeert, serveer een tot twee kleine eetlepels van de gerechten die u lekker vindt.

2. Kijk hoe je ze combineert, drink geen frisdrank, sterk gekruid voedsel en ook geen dessert bij dezelfde gelegenheid. Breng uw consumptie gedurende de dag in evenwicht.

3. Eet niet zonder eetlust of zonder toewijding. Als uw gastheren erg vasthoudend zijn, kunt u om een ​​glas water of wat fruit vragen.

4. De gouden regel is om uw fysieke activiteit te verhogen. 30 minuten lichaamsbeweging is niet genoeg, probeer het te verhogen tot een uur. Volgens de specialist hebben de hersenen dit keer nodig om het signaal naar het zenuwstelsel te sturen om de lichaamsvetten te gaan verbranden.

5. Als u traint, doe het dan in een gematigd tempo zonder vermoeid te raken. De reden is heel duidelijk, zegt de expert: “Vet verbrandt alleen in aanwezigheid van zuurstof, dus als het ons ontbreekt, zal het niet gemakkelijk zijn om deze missie te vervullen.”

Categories
Levenstijl

Handige tips om voor uw figuur in gevangenschap te zorgen

Langdurige opsluiting bevordert een extreem zittende levensstijl. Het is tijd om te heroverwegen wat we doen om op een gezonde manier voor onszelf te zorgen en voor onze gezondheid en figuur te zorgen

Als er een positief aspect is dat we moeten redden van de opsluiting die we doormaken als gevolg van het Coronavirus, COVID-19, dan is het dat het ons zonder excuses heeft gelaten. Zonder excuses om de situaties onder ogen te zien die we vanwege de drukte van de dag aan de kant lieten. Ieder van ons heeft te maken met totaal verschillende situaties, maar het belangrijkste is om onze gezondheid onder controle te houden. Ons lichaam en onze geest zijn ons thuis, alleen als ze goed, gezond en sterk zijn, lacht ons leven ons toe.

1. Het belang van routine

Een routine bepalen en ernaar streven om eraan vast te houden, is onze eerste taak. Onthoud dat we zijn wat we doen, niet wat we zeggen dat we gaan doen, dat betekent dat alleen het in praktijk brengen van een reeks gezonde gewoonten het begin is van elke verandering.

2. Plan een gezond menu

Improviseren vergroot de faalkans. Voeding is een vrijwillige en leerzame handeling. Het voedsel dat u kiest – met en zonder opsluiting – moet uit de natuur komen, echt voedsel zijn en zo min mogelijk ultrabewerkt consumeren.

3. Het belang van fysieke activiteit

Een zittende levensstijl schaadt niet alleen uw lichaam fysiek, maar ook uw geest. Ik raad aan het calorieverbruik te bevorderen en we doen dit door middel van krachtoefeningen en aërobe oefeningen. Springtouw is een perfect voorbeeld dat weinig ruimte nodig heeft.

4. Zorg voor voldoende rust

Slapen is net zo noodzakelijk als eten, terwijl we slapen, herstellen onze spieren zich en komt onze geest tot rust. Het is noodzakelijk om een ​​voorbereiding te hebben om te gaan slapen, aangezien het activeren van stress onze slaap kan beïnvloeden. Probeer het licht niet aan te houden, gebruik apparaten ‘s avonds laat om melatonine te verhogen en een goede nachtrust te bewerkstelligen.

5. Eet een gezond ontbijt en tussendoortje

Het ontbijt thuis is teruggekeerd, terrassen en bars zijn verlaten. We besparen tijd met reizen, het is belangrijk om de dag te beginnen en ons ontbijt moet ook goed worden gepland. Het is een goed moment om nieuwe gerechten en manieren van ontbijten te proberen.